Vasko Vidmar

Vasja Vidmar poznan kot Vasko, rojen 21. 2. 1987 v Kopru, velja za nadobudnega mladega umetnika iz Pirana. Riše in ustvarja že od rane mladosti, njegov prvoten navdih pa izvira iz risank.Obiskoval je osnovno šolo v Piranu, kjer je ugotovil, da mu risanje pomeni več kot le konjiček, zato se je odločil za Umetniško Gimnazijo v Kopru, na kateri je maturiral leta 2007. Po najstniškem preobratu je ustvaril lik Purana, ki ga pri delu spremlja še danes. Po končani gimnaziji je nadaljeval s študijem Kulturne dediščine sredozemlja na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Leta 2009 je odprl vrata samostojni razstavi NOČDANPURAN v Piranu. Požel je veliko navdušenje s strani mladih in starih, domačinov in tujcev. Razstavljal je tudi na različnih Ex – temporah in na posameznih razstavah v tujini. Oblikoval je platnico prve zgoščenke glasbene skupine Eskobars, poslikal in uredil več sten in odrov ter sodeloval še pri mnogih drugih projektih.

Seveda pa se umetniško popotovanje za Vaskota tukaj ne konča, saj neprestano ustvarja. Trenutno ga najbolj pritegnejo ilustracije, stripi, računalniške grafike in pa slikanje na platno.

Komentiraj